Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

Utángyártott toner

Rendezés:
Nézet:

Utángyártott toner

Minden utángyártott toner az eredeti termékkel megegyező minőségben készül. Ezek az utángyártott tonerek egyáltalán nem azonosak a felújított vagy újra felhasznált, töltött tonerekkel. Az utángyártott toner minden alkotó eleme újonnan legyártott előtte fel nem használt készletből származik. A legnagyobb előnyük az ár érték arány, mivel a minőség szinte azonos az eredeti termékkel, viszont az eredetihez képest, az utángyártott tonerek olcsóbbak és raktáron megtalálhatóak - kiszállításuk akár másnapra kivitelezhető!

Európában mintegy 47 millió toner kerül eladásra egy év leforgása alatt, és ebből 16 millió, utángyártott toner. Kimutatható, hogy napjaink gazdasági helyzetéből adódóan az utángyártott tonerek értékesítése évente 5-10%-kal növekedik. Amikor egy új nyomtató megvásárlására készülünk, mindenképp ajánlott, hogy járjunk utána, a jövőben milyen költségeket vonz maga után a kellékanyag beszerzése. Itt érdemes azzal számolni, hogy egy utángyártott toner akár 50%-kal is olcsóbb lehet, mint az OEM termékek.

A Best-toner csapata rendelés esetén mindig odafigyel a csomagolásra!

A tonerek közvetlenül a gyárból érkeznek Mi nem csomagoljuk át!

A toner csomagolása több rétegű dobozból, buborék zsákból illetve egy zsákból áll! A tonerek minden esetben tartalmaznak egy biztonsági szalagot, mely megakadályozza hogy szállítás közben kiömöljön a tonerpor, vannak olyan tonerek ahol a chipet egy tok védi, ezt és a biztonsági szalagot mindig el kell távolítani.

Utángyártott toner kiváló áron

Miért jobb az utángyártott toner?

- napjaink eladásai sosem öltöttek még ekkora méreteket,
- az utángyártott termékekk minősége jobb mint valaha,
- az eredeti és utángyártott árakat összehasonlítva, az eredetihez képest jelentős megtakarítás kimutatható,
- tudományosan is alátámasztották, hogy az utángyártott tonerek környezetbarátabbak , mint az eredeti, OEM termékek,
- a piacon található összes nyomtatóba elérhetők ezek a termékek.

Az utángyártott toner olcsóbb mint az eredeti, viszont ugyan úgy megfelel a minőségi követelményeknek!

Napjainkban már könnyen beszerezhetővé váltak a nyomtatók és multifunkciós készülékek, azonban az eredeti tintapatronok meglehetősen drágák maradtak. Joggal merül fel a kérdés a nyomtató felhasználókban, hogy nem járnak-e jobban az utángyártott tonerekkel? A válasz rövid és egyértelmű: bizony, jobban járnak! Azonban megszokott eljárás, hogy az eredeti termékeket forgalmazó cégek nem ajánlják ügyfeleiknek az utángyártottak használatát. Érvként, a kedvező ár ellen, a nyomtatók rövid időn belül bekövetkező meghibásodását hozzák fel.
Azonban számos teszt kimutatta, hogy az utángyártott tonerek minősége megfelel az eredeti termékekkel szemben felállított minőségi elvárásnak. A tesztekből kiderült az is, hogy még az eredeti tonerek akár tízszer drágábbak lehetnek az utángyártott termékeknél, azonban a nyomtatás minőségében közel sincs akkora különbség, így ár érték arányban a mérleg az utángyártott toner felé billen. Az utángyártott termékeknél a legnagyobb problémát a hiányos termékcsomagolás, valamint a lemaradó, különböző jelölések okozzák. Általában ezen apró hibák miatt nem választják ezeket az utángyártott termékeket.
A gyártók mindent megtesznek azért, hogy a nyomtató felhasználókat magukhoz láncolják. Az egyik leggyakoribb érvelésük a már megemlített: - rövid időn belül tönkremehet a nyomtatód, ha idegen, utángyártott tonert használsz - mondat. illetve sok cég azzal fenyeget, hogy még a garanciát is elveszíthetik a nem eredeti termékeket alkalmazó ügyfelek. Azonban léteznek sokkal durvább megoldások is. Egyes készülékekben már olyan chipek is megtalálhatóak, amelyek az idegen tintát felismerik, és blokkolják a nyomtató működési funkcióit. Az ilyen fajta utángyártott toner védelem kialakítását és fejlesztését az Epson kezdte el, majd őket követte a HP és a Canon is. A cégek azzal érveltek, hogy a chipek a tintaszint figyelésére szolgálnak. Ezt azonban más módszerekkel is meg lehet oldani, például áttetsző borítás alkalmazásával. 
A felhasználóknak érdemes arra is ügyelniük, hogy a gyártók a nyomtatókészülékeikhez mellékelt programokkal is trükköznek. Egyik ilyen trükk, hogy miközben a szoftver azt jelzi ki, hogy már kifogyott a tinta, néha még könnyedén ki tudunk nyomtatni több tíz oldalnyi anyagot. Ezen apró momentumok alkalmazásának oka, hogy a felhasználók minél gyakrabban minél több tonert vásároljanak maguknak.
Végső soron megállapítható, hogy nyugodtan megvásárolható az utángyártott toner. A nyomtatás minőségében nem romlik tőle, viszont nem kis összegeket spórolhatunk vele.

Utángyártott toner kiváló minőségben
Az utángyártott toner tárolása, használata:

Az utángyártott tonerek jól felépített és több ponton biztosított darabok. Ennek ellenére, ha odafigyelünk pár szabályra, könnyedén meghosszabbítjuk a tonerünk élettartamát.
Egyik ilyen fontos momentum, hogy az utángyártott tonereket ne tároljuk élére állitva, mivel ilyenkor a  tonerpor a tonertest egyik felébe tömörül, és ha sokáig így tartjuk, esetenként be is tömörödhet. Ennek hatására az termék gépbe helyezésekor a nyomtató adagoló szerkezete nem képes megfelelően bevenni a tonerport és ezáltal megszorulhat a tonerkazetta.

A nyomtatóba helyezés előtt a tonerkazettát minden esetben célszerű felrázni. Figyeljünk arra, hogy még a biztosító szalag kivétele előtt tegyük ezt meg. Amikor megrázzuk a kazettát ügyeljünk rá, hogy ne legyen intenzív mozdulat, elegendő egy kisebb rázás is, akkora hogy a tonerpor arányosan el tudjon helyezkedni a tonertest belsejében. A tonert ne forgassuk, ne állítsuk fejre!
A tonerek többségében van egy fényhenger ( OPC henger) amely a tonerkazetta hosszában fut végig. Általában ez a henger egy műanyag védővel el van látva, azonban vannak olyan toner típusok ahol ez a henger szabadon áll. Itt fontos tudni, hogy a hengeren lévő sérülések, szennyeződések, ujjlenyomatok kihatnak a nyomtatási minőségre.
Vigyázzon a tonerre, mert bármilyen mechanikus hatás (éles, hegyes tárgy) éri az nagy mértékben befolyásolja az élettartalmat. Amennyiben bármilyen okból beakad a nyomtatójába a papír azt óvatosan távolítsa el. Az utángyártott tonerek többségen oldalt találhatok fogaskerekek. Ezeket a fogaskerekeket nem szabad megforgatni. Ha visszafele forgatja, azzal a kazettát olyan mértékben koszolhatja el, hogy az csak szétszedessél és tisztítással használható tovább.

Élettartam:

Az utángyártott tonerek helyes tárolásával, amennyiben a kellékanyagot nem tesszük ki külső hatásoknak (hő, nedvesség) akár egy évig is megőrzi minőségét!
Első használatakor, mielőtt eltávolítjuk a biztosító szalagot, enyhén rázzuk fel a tonerport a kellékanyagban!

Utángyártott toner Samsung

A felújított tonerkazetta nem azonos az utángyártott tonerekkel

A felújított tonerkazetták töltött termékek, ezek a töltöttként meghatározott kazettától abban különböznek, hogy egyes részeket, amennyiben már nem használhatóak fel újra, kicserélik vagy megjavítják. Általánosságban a felújítás alatt az alkatrészek cseréjét értjük, azonban azt, hogy a lehetséges 3-4 alkatrész közül ténylegesen melyik elemet cseréltek ki, csak a gyártó és a felújítást végző cég tudja. Az utángyártott toner ezzel szemben teljesen új alkatrészekből készített, új terméket jelent. Az utángyártott toner mérete, alakja teljes mértékben megegyezik az eredeti paramétereivel, helyette biztonságosan alkalmazható. A kazetták minősége típusonként változhat, egyedül a gyártótól függ, hogy mennyire minőségi eszközöket, alkatrészeket és festéket alkalmaznak a gyártási folyamatok során.

Toner csere általánosságban!

Az alábbi lépéseket követve ellenőrizze, hogy az utángyártott toner készen áll-e a nyomtatóba való behelyezésre.

  1. vegye ki a kellékanyagot a dobozból, még a zacskóban finoman rázogassa előre-hátra, hogy egyenletesen eloszlassa benne a festékport.
  2. Vegye ki a toner zacskóból, távolítsa el a biztonsági zárószalagot, melyet követően már ne rázza meg a tonert! A tonerek többségen a chipet egy külön műanyag tok védi ( általában narancssárga színű), ezt vegye le a tonerről.
  3. Ellenőrizze, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva.
  4. Nyissa ki a nyomtatópatron-ajtót, majd várja meg amíg a patron zaja elhalkul.
  5. Távolítsa el az elhasznált toner kazettát, majd helyezze be az újat.
  6. Csukja be a nyomtatópatron-ajtót és várja míg a nyomtató felismeri az új kellékanyagot.

Előforduló hibák: mindig húzza ki a zárószalagot, amennyiben a toner kazetta rendelkezik chipet védő tokkal azt távolítsa el. Amennyiben ezeket nem teszi meg nagyban hozzájárul hogy a nyomtató elromoljon, vagy a kazetta beszoruljon!