Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

Textilnyomtatás – Az egyediség új iránya

A textilnyomtatás fogalma nemrég robbant be a köztudatba, de azóta folyamatosan bombázzák a gyártókat a jobb nyomtatók tervezésével és gyártásával. A gyártók reagálnak is a kérésekre, és folyamatosan fejlesztik a textilnyomtatáshoz szükséges eszközöket. Otthoni felhasználásra is figyelnek már, csak úgy mint a divatcégekre. Rengetegen érdeklődnek a technológia iránt, mivel csak a képzelet szab határt az ilyen géppel nyomtatott ruhadaraboknak.

Textilnyomtatás

 

Minden évben megtartják a Heimtextil-t (január 10-13.), melyet először 1971-ben rendeztek Németországban. Ez a rendezvény egy hatalmas kiállítás és vásár, mely főként a textil anyagokkal foglalkozik. Rengetegféle terméket lehet megtekinteni és vásárolni, köztük vannak ruhaneműk, bútorok. Az idei, vagyis 2017-es rendezvényen az alábbiakat nyilatkozta Mike Horsten, a Mimaki EMEA marketingigazgatója: „A digitális nyomtatás egyre jobban elterjed, így bővítve a lehetőségeket még a textiliparban is. A folyamatos fejlődésnek hála, ma már sokkal jobb minőségű nyomtatókkal és tintákkal tudunk dolgozni, illetve sokkal gyorsabban, pontosabban és egyedibben tudunk nyomtatni. A digitális textilnyomtatás teljesíti a vele szemben támasztott elvárásokat, vagyis gyors, pontos és jó minőségű termékeket tudunk alkotni, úgy hogy közben a környezetünket is jobban védjük.”

 

A rendezvényen a Mimaki bemutatta az új textilnyomtatóját, melynek neve Tiger-1800B. Ez egy ipari nyomtató, mely egyedülálló módon reaktív tintát használ az „egyből a textilre” nyomtatási mód mellett. Ez a nyomtató hatalmas mennyiségeket tud elkészíteni rövid időn belül, így tökéletes megoldás lehet még a nagyobb cégeknek is. A legmagasabb elérhető sebessége 385 négyzetméter óránként, 600 dpi-s felbontás és 1,85 méteres szélesség mellett. Kiegészítők is csatlakoztathatóak még a nyomtatóhoz, úgy mint töltőegységek, hajtogatott szövet adagoló, melegítő egységek, hajtogató karok és még sok minden más. A printer tökéletes lehet bútorokhoz, zászlókhoz, sport felszerelésekhez, lakberendezéshez és divathoz.

 

A Mimaki egy másik nyomtatót is bemutatott a rendezvényen, mégpedig a TX500P-3200-as modelljét. Ez egy „egyből a textilre” elven működő szublimációs nyomtató, melynek maximum 130 négyzetméter az óránkénti sebessége, 720x1080 dpi-s felbontás mellett. Tökéletes lehet feliratok és otthoni lakberendezés testreszabásához.

 

A webshopok és az internetes tartalmak fejlődésének hála az igény is megnövekedett az egyedi ruhaanyagok iránt, mivel a legtöbb helyen ugyan azt tudjuk megvenni. Ennek eredményeképpen fejlődtek ki a textilnyomtatók, mivel így sokkal gyorsabban és költséghatékonyabban tudják a gyártók kiszolgálni a vevők igényeit. Az ilyen fajta nyomtatók az egyik legjobban fejlődő típusok, ezért joggal várhatjuk, hogy folyamatosan fognak majd megjelenni a legújabb modellek, melyek sokkal jobbak lesznek, mint az előzők. Magyarországon még nem nagyon lehet hallani az ilyenféle nyomtatókról, de idővel itt is el fognak terjedni az egyedi igények miatt. Ha másban gondolkozik, mint a textilnyomtatás és kiváló minőségű utángyártott tonereket szeretne vásárolni, akkor a linkre kattintva megteheti.

A tintasugaras nyomtatók működése sok embert ámulatba ejt, ezért írtunk egy cikket, hogy mégis hogyan történik a nyomtatás. Ha pedig az érdekli, hogy milyen nyomtatót érdemes vásárolnia, akkor kattintson a linkre! Megéri elolvasni!