Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

Lézernyomtató

Rendezés:
Nézet:
kifutott termék
403.431 Ft
kifutott termék
403.431 Ft
Előrendelhető
68.156 Ft
Előrendelhető
57.665 Ft
Előrendelhető
85.450 Ft

A lézernyomtató előnyei, hátrányai és működése - Ismerje meg a lézernyomtatókat! 

, el sem tudnánk képzelni mindennapjainkat nyomtató nélkül. Dokumentumok nyomtatása már a reneszánsz korban kezdődött és terjedt el, de ami a Best-Toner oldalon megvásárolható azok a legújabb technológiával készültek. 1972-ben a nyomtatópiac elkezdte robbanásszerű fejlődését, ami a mai napig tart. A lézernyomtatók napjaink legjobb minőségű nyomtatói közé tartoznak. A lézernyomtatók teljes oldal egyidejű nyomtatására alkalmasak. Nevéből is adódóan a lézernyomtatás lényege a lézersugár vagy LED-sor. Egy számítógép irányításával a lézersugár vagy LED-sor elektromosan feltöltött szelén félvezetőréteggel bevont henger felületére rajzolja pontokból a kívánt nyomtatót képet. A fény hatására a megfelelő helyen megszűnik a henger felszínének töltése, ezt követően a festék a töltéssel rendelkező helyeken a dobra tapad, majd onnan a papírra átragad, melyre csaknem 200 fokon ráégeti a henger. Összességében ennyire egyszerű a lézernyomtatás, és ezért figyelmeztetjük vásárlóinkat, hogy kerüljék, hogy külső hatás érje a zöld/kék színű hengert.

A lézernyomtatáshoz használt toner alkotó elemei és jellemzésük:

lézernyomtató

 

Mi is az ami nagyban meghatározza a nyomtatás minőségét? Kijelenthetnénk, hogy minden, de ez nem igaz. A legfontosabb alkotó eleme a tonernek a tonerpor, fényhenger, lehúzó penge és tisztító penge. Működése egyszerű, a számítógép küld egy utasítást a nyomtatónak egy nyomtatási kép kinyomtatására, a papír megérkezik a tonerkazettához ahol különböző hengereken keresztül megy, majd a fényhengeren keresztül, ahol a henger felületére rajzolt pontok a meghatározott képet ráégetik a papírra, majd a fölösleges tonerpor lehúzásra kerül és a hulladék toner tartályba távozik. Itt kell kiemelni, hogy miért is nem ajánljuk a feltöltött vagy felújított kazettákat, mert ezen kazettákból részben vagy abszolút nem ürítik ki, sem a toner tartályt sem a hulladék toner tartályt. Rátöltéssel pedig előidézhetik a tonerpor kiömlését. Az általunk forgalmazott termékek minden esetben új alkotó elemekből állnak és hasonlóan az eredeti termékekhez ugyanazt a nyomtatási kapacitást biztosítják.

 

Nyomtatás folyamata:

lézernyomtató

 

Toner por

Van a hagyományos toner és a polimer toner – kémiai eljárással készült toner. A toner részecskék jól megtervezett struktúrával rendelkeznek. Összes alkotó elemének fontos szerepe van a nyomtatási folyamatban, ezért rendkívül fontos az összetétel és a szemcseméret. A granulált alapanyagokat egy keverőbe töltik, ahol hő hatására az olvasztott alkotórészek felolvadnak elkeverednek. A még folyékony tonert hengerelik és egy szállítószalagra továbbítják ahol a hűtési folyamaton megy keresztül. A szilárd tonert ezután feldarabolják, megőrölik és méret szerint osztályozzák. Az osztályozás után a tonerrészecskéket összekeverik az adalékanyagokkal, amelyek megtapadnak a részecskék felületén. A polimer toner gyártása során toner részecskék hozhatók létre őrlés nélkül. Mivel a polimer toner részecskéi kisebbek, gömb alakúak így jobb minőséget, hatékonyabb nyomtatást, jobb minőséget eredményeznek. 

 

Fényhenger

A fényhenger az az alkotó eleme a nyomtatónak, melynek felületére érkezik a lézersugár. Ez a henger egy néhány centiméter átmérőjű alumínium cső speciális bevonattal. A speciális bevonat a szelén nevű anyag, melynek legfőbb tulajdonsága hogy elektromos áram hatására képes statikusan felöltődni és ezt a töltést bizonyos ideig tárolni. A másik fontos tulajdonsága hogy fény hatására ezt a töltést képes elveszíteni és el is jutottunk a lézernyomtatás folyamatához. Mivel ezen töltés és fény hatására kép elvesztése során hozz létre a fényhenger elektromos képet, mely később ráég a papírra.

 

Lézernyomtatók előnyei-hátrányai:

 

Előnyök:

 • Olcsó üzemeltetés,

 • Gyors

 • Csendes

 • Nagy kapacitás

 • Ár érték arányban jobb mint a tintasugaras nyomtató

 

Hátrányok:

 • Beszerzési áruk magas,

 • Manapság a toner kazetták ára is kedvező de egy tintasugarashoz képest drágább,

 • Csak a fekete fehér lézernyomtatók kerülnek kevesebbe

 • A színes lézernyomtatók beszerzési ára magas.

   

Kinek ajánljuk a lézernyomatókat:

 • Irodáknak, azoknak akiknek nap mint nap használják,

 • Akik havi 300-1000 oldalt nyomtatnak,

 • Akiknek fontos a gyorsaság,

 • Akiknek fontos a minőség,

 • Akiknek fontos a megbízhatóság, mivel a lézernyomtatóknál nem kell odafigyelni a nyomtatóra a tonerpor nem fog beleszáradni a kazettába.