Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

Milyen nyomtatót vegyek?

Egy nyomtató meg tudja könnyíteni életünket, de akár meg is keserítheti, ha esetleg rosszul választunk. Azért íródott ez a cikk, hogy segítsen Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb nyomtatót, amely majd elvégzi a kiszabott feladatokat. Konkrét modelleket is mutatunk majd, de fontos megjegyezni, hogy ez a cikk könnyedén „elavult” lehet majd a közeljövőben, így kiemeljük, hogy 2017.06.07-én született a bejegyzés.
A megfelelő nyomtató kiválasztása nagyban függ az elvégzendő feladat típusától és nagyságától. Otthoni környezetben sokkal kisebb hatékonyságú és gyorsaságú eszközök is megfelelő választásnak bizonyulhatnak, amíg egy nagyobb méretű irodában már elvárt a szélsebes teljesítmény, magas felbontás. Ezek miatt minden szegmensbe próbálunk Önnek ajánlani egy minden igényt kielégítő eszközt.


Tintasugaras, vagy lézer?

A tintapatronnal, illetve a tonerkazettával operáló nyomtatók a legelterjedtebb típusok jelenleg a piacon. Mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai, melyekről már több bejegyzés született, ezért nem fogjuk újból leírni itt az összeset. Röviden, a tonerkazettával működő nyomtatók sokkal kedvezőbbek, ha csak dokumentumokat szeretnénk nyomtatni, lehetőleg monokrómban, vagyis fekete-fehérben. A színes tonerpor sokkal rosszabbul szárad, mint a tinta, így nem lesznek olyan élesek a képek, illetve nem is a legköltséghatékonyabb színes tonerkazettákat vásárolni. A tintasugaras nyomtatók pedig a toneresek ellentétei, mivel sokkal jobban használhatók színes nyomatok készítésére. Ha fényképeket, színes képeket szeretnénk nyomtatni, akkor válasszuk a tintasugaras nyomtatókat, de ha az irodában, vagy otthon sok szín nem igénylő nyomatot készítünk, akkor inkább a toneres nyomtatók mellet tegyük le a voksunkat.


Ha csak otthonra kell!

Általában nehéz a döntés, ha nyomtatót szeretnénk venni és lehet, hogy olyat választunk, amit ki sem tudunk használni igazán. Ennek a problémának az elkerülése végett több típust is felsorolunk. Általában az olcsóbb modellekből olyan funkciók fognak hiányozni, mint a vezeték nélküli mód, vagy a duplex nyomtatás (automatikus kétoldalas nyomtatás, kézi beavatkozás nélkül). 


Samsung SL-M2020W

Lézernyomtató, 21 oldal/perc teljesítmény, eco nyomtatási mód, mobiltelefonról való nyomtatás, kiváló ár (kb 20.000 HUF). Tökéletes az otthoni használatunkhoz, ha nem szeretnénk színes képeket készíteni. A hozzávaló tonerrel, akár 1.000 oldalt is készíthetünk. Kiváló termék, sok funkció és előnyös ár. 

 

HP Deskjet 3630

Tintasugaras nyomtató, színes és monokróm, scannelési lehetőség. Ha színes képeket is szeretnénk készíteni, akkor aligha találunk jobb modellt a HP Deskjet 3630-nál. Kiváló ár (kb 20.000 HUF), egy szinte minden igényt kielégítő nyomtatóért. Szerintünk megéri!


 
Szerintünk ezek a jelenlegi legjobb árral és funkciókkal rendelkező nyomtatók, melyek otthoni felhasználásra lettek tervezve. A további kategóriákban már komolyabb teljesítménnyel rendelkező nyomtatók kapnak helyet, melyek alkalmasak akár a legnagyobb irodák igényeinek ellátására is.


Gondoljunk az irodákra is!


HP PageWide Pro 477dw

Multi funkciós tintasugaras nyomtató, mely tökéletes a kisebb irodákba. Minden megtalálható benne, ami kellhet a munkához. Scanner, fax, másolás, vezeték nélküli kapcsolat. Teljesítménye 55 lap/perc, ami kiemelkedő ebben az árkategóriában. Érintőképernyős LCD monitorral is el van látva, hogy teljes legyen a kényelmünk. Tökéletes választás, ha nem nagyobb méretű irodába szeretnénk nyomtatót vásárolni. Ára jelenleg kb 60.000 forint, ami kiemelkedően jónak számít.

 

Brother HL-S7000DN

Ha elképesztő gyorsaságot szeretne, akkor ne is keressen tovább, mert ennél nem fog gyorsabbat találni. Akár 100 !!! lap/perc teljesítményre is képes tintasugaras !!! nyomtató, melyet direkt nagyméretű irodákba terveztek, ahol rengeteg nyomtatási folyamatot kell elvégezni rövid idő alatt. Vezeték nélküli kapcsolatra is képes, felbontása 600x600 dpi és 500 lapos tároló doboza van. Scannelésre nem alkalmas, de ilyen sebesség mellet ez nem is igazán elvárható. Ára eléggé borsos, kb 750.000 forint, de ha tényleg rengeteg feladatot kell ellátni, akkor ez a modell az egyik legjobb választás.

 

Samsung Multifunction Printer ProXpress C3060FW

Végre egy lézersugaras modell, melyet szintén kifejezetten nyüzsgő irodákba terveztek. Scannelés, másolás, vezeték nélküli kapcsolat és magas felbontás. Teljesítménye 31 lap/perc, ami elegendő kell, hogy legyen. Ára kb. 160.000 forint, ami bőven megfizethető, ha célunk a minőségi nyomatok készítése.


Ezek lennének a legjobb nyomtatók, melyek jelenleg a piacon megtalálhatók. Adtunk Önnek pár tippet otthoni és irodai használatra is, így biztosan ki tudja majd választani az igényeit legjobban kielégítő printert. Sok sikert!


Ha nem szeretné, hogy még több pénzt vigyen el az eredeti tintapatron és toner, akkor tekintse meg hatalmas tintapatron és toner kínálatunkat.

Olvassa el, hogy mi is az a textilnyomtatás, mert egyre több helyen lehet majd megtalálni ezt a technológiát!