Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

A lézernyomtató előnyei,hátrányai és működése - Ismerje meg a lézernyomtatókat!

Mi is a nyomtatás, dokumentumok sokszorosítása? Napjaink elengedhetetlen eleme, el sem tudnánk képzelni mindennapjainkat nyomtató nélkül. Dokumentumok nyomtatása már a reneszánsz korban kezdődött és terjedt el, de ami a Best-Toner oldalon megvásárolható azok a legújabb technológiával készültek. 1972-ben a nyomtatópiac elkezdte robbanásszerű fejlődését, ami a mai napig tart. A lézernyomtatók napjaink legjobb minőségű nyomtatói közé tartoznak. A lézernyomtatók teljes oldal egyidejű nyomtatására alkalmasak. Nevéből is adódóan a lézernyomtatás lényege a lézersugár vagy LED-sor. Egy számítógép irányításával a lézersugár vagy LED-sor elektromosan feltöltött szelén félvezetőréteggel bevont henger felületére rajzolja pontokból a kívánt nyomtatót képet. A fény hatására a megfelelő helyen megszűnik a henger felszínének töltése, ezt követően a festék a töltéssel rendelkező helyeken a dobra tapad, majd onnan a papírra átragad, melyre csaknem 200 fokon ráégeti a henger. Összességében ennyire egyszerű a lézernyomtatás, és ezért figyelmeztetjük vásárlóinkat, hogy kerüljék, hogy külső hatás érje a zöld/kék színű hengert.

A lézernyomtatáshoz használt toner alkotó elemei és jellemzésük:

A toner felépítése

 

Mi is az ami nagyban meghatározza a nyomtatás minőségét? Kijelenthetnénk, hogy minden, de ez nem igaz. A legfontosabb alkotó eleme a tonernek a tonerpor, fényhenger, lehúzó penge és tisztító penge. Működése egyszerű, a számítógép küld egy utasítást a nyomtatónak egy nyomtatási kép kinyomtatására, a papír megérkezik a tonerkazettához ahol különböző hengereken keresztül megy, majd a fényhengeren keresztül, ahol a henger felületére rajzolt pontok a meghatározott képet ráégetik a papírra, majd a fölösleges tonerpor lehúzásra kerül és a hulladék toner tartályba távozik. Itt kell kiemelni, hogy miért is nem ajánljuk a feltöltött vagy felújított kazettákat, mert ezen kazettákból részben vagy abszolút nem ürítik ki, sem a toner tartályt sem a hulladék toner tartályt. Rátöltéssel pedig előidézhetik a tonerpor kiömlését. Az általunk forgalmazott termékek minden esetben új alkotó elemekből állnak és hasonlóan az eredeti termékekhez ugyanazt a nyomtatási kapacitást biztosítják.

 

Nyomtatás folyamata:

A nyomtatás folyamata

 

Toner por

Van a hagyományos toner és a polimer toner – kémiai eljárással készült toner. A toner részecskék jól megtervezett struktúrával rendelkeznek. Összes alkotó elemének fontos szerepe van a nyomtatási folyamatban, ezért rendkívül fontos az összetétel és a szemcseméret. A granulált alapanyagokat egy keverőbe töltik, ahol hő hatására az olvasztott alkotórészek felolvadnak elkeverednek. A még folyékony tonert hengerelik és egy szállítószalagra továbbítják ahol a hűtési folyamaton megy keresztül. A szilárd tonert ezután feldarabolják, megőrölik és méret szerint osztályozzák. Az osztályozás után a tonerrészecskéket összekeverik az adalékanyagokkal, amelyek megtapadnak a részecskék felületén. A polimer toner gyártása során toner részecskék hozhatók létre őrlés nélkül. Mivel a polimer toner részecskéi kisebbek, gömb alakúak így jobb minőséget, hatékonyabb nyomtatást, jobb minőséget eredményeznek. 

 

Fényhenger

A fényhenger az az alkotó eleme a nyomtatónak, melynek felületére érkezik a lézersugár. Ez a henger egy néhány centiméter átmérőjű alumínium cső speciális bevonattal. A speciális bevonat a szelén nevű anyag, melynek legfőbb tulajdonsága hogy elektromos áram hatására képes statikusan felöltődni és ezt a töltést bizonyos ideig tárolni. A másik fontos tulajdonsága hogy fény hatására ezt a töltést képes elveszíteni és el is jutottunk a lézernyomtatás folyamatához. Mivel ezen töltés és fény hatására kép elvesztése során hozz létre a fényhenger elektromos képet, mely később ráég a papírra.

 

Lézernyomtatók előnyei-hátrányai:

 

Előnyök:

 • Olcsó üzemeltetés,

 • Gyors

 • Csendes

 • Nagy kapacitás

 • Ár érték arányban jobb mint a tintasugaras nyomtató

 

Hátrányok:

 • Beszerzési áruk magas,

 • Manapság a toner kazetták ára is kedvező de egy tintasugarashoz képest drágább,

 • Az olcsóbb lézernyomtatók monokrómok (csak fekete-fehérben nyomtatnak)

 • A színes nyomtatók beszerzési ára magas.

   

Kinek ajánljuk a lézernyomatókat:

 • Irodáknak, azoknak akiknek nap mint nap használják,

 • Akik havi 300-1000 oldalt nyomtatnak,

 • Akiknek fontos a gyorsaság,

 • Akiknek fontos a minőség,

 • Akiknek fontos a megbízhatóság, mivel a lézernyomtatóknál nem kell odafigyelni a nyomtatóra a tonerpor nem fog beleszáradni a kazettába.

 

Miért ajánljuk az utángyártott lézerkazettákat:

Az utángyártott tonerek ugyanolyan munkafolyamatokon mennek keresztül, mint az eredetiek, ezért a minőségük megegyezik. Nem lehet összehasonlítani az ilyen kellékeket az újratöltött, vagy újrafelhasznált kazettákkal. Minden egyes alkatrész teljesen új, leellenőrzött készletből származik, és általában mindig van tartalék, így mindig ki tudjuk elégíteni a vevők igényeit. A legnagyobb előnye az utángyártott tonereknek, az áruk. Olcsóbbak, mint az eredeti termékek, de a minőségük megegyezik. Mindenkinek ajánljuk ezt a vásárlási módot, ha nem szeretne sokat költeni feleslegesen. Ha esetleg tintasugaras nyomtatóval rendelkezik, akkor se féljen, mivel utángyártott tintapatron kínálatunk is igencsak széles!

A 3D nyomtatás ma már nem újkeletű dolog, de mégis sokan nem ismerik, hogy mit is lehet alkotni ezzel a technológiával. Cikkünkből kiderül!