Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

Kutya az irodában! Előnyös, vagy hátrányos?

Hazánkban még annyira nem elterjedt, hogy a munkavállalók bevigyék magukkal az irodába házi kedvenceiket, de az Egyesült Államokban már egyre több hasonló munkahellyel találkozhatunk, ilyen például a Google is. Ezt nem csak azért tartják fontosnak, hogy a kis kedvenc egész nap a gazdi közelében lehessen, aki szintén nyugodtabb, ha szemmel tudja tartani őt, hanem azért is, mert kutatások bizonyították, hogy az állatok jelenléte csökkenti a stresszt és növeli a kreativitást.

Kutya az irodában

Magyarországon azért nem engedélyezik ezt a munkáltatók, mert tartanak attól, hogy az állatok elvonják a dolgozók figyelmét, oda piszkítanak és rontanak a vállalat imidzsén. Mivel egy munkahelyen legtöbbször a stressz okozza a problémákat, konfliktusokat, a vezetőségnek okvetlen foglalkoznia kell ezzel a kérdéssel. Egy tanulmány is bebizonyította, hogy egy vállalatnál, ahol kutyák vannak, 11 százalékkal alacsonyabb a stressz szint, mint az ellenkező esetben.

A másik nagy előnye ennek a helyzetnek, hogy a négylábúak elmélyítik a munkatársak közti kapcsolatot, sokkal közvetlenebbek és barátságosabbak lesznek egymással szemben.

Akik egész nap ülőmunkát végeznek, fontos, hogy valamennyire odafigyeljenek arra, hogy sűrűn átmozgassák izomzatukat, a négylábúak jelenléte erről is gondoskodik, hiszen akárhányszor elmegyünk mellettük megjutalmazzuk őket egy simogatással, amihez le kell hajolnunk vagy guggolnunk, a testünk pedig idővel hálás lesz érte.

A gazdik is sokkal gördülékenyebben tudják teljesíteni napi feladataikat, hiszen nem kell azon rágódniuk, hogy mi lehet otthon a kutyussal, éppen milyen rosszaságot csinálhat. Nem fognak idegeskedni, ha túlórázni kell, és nem akarnak hazarohanni, hogy végre levihessék őt egy sétára.

Kik döntenek arról, hogy ott lehessen a kutya az irodában?

Egy általános irodában, ahol nincsenek szigorúan előírt és betartandó szabályok, ott a főnökség dönthet arról, hogy bevihetőek-e az állatok, mivel jogi akadálya nem létezik. Azzal viszont nem árt tisztában lenni, hogy a kutya által okozott károkat a tulajdonosnak kell megtérítenie, és a személyi sérülésekért is neki szükséges felelnie. Ami biztos, hogy ez a gesztus mindenképp szimpatikussá teheti egy cég profilját, mindemellett nyitottságot, humort és családias hangulatot sugároz az érdeklődők számára. Jelenleg a kutyák vezetik a munkahelyi állatok listáját, ez azért van, mert ők a legkommunikatívabb háziállatok.

Tehát elmondható, hogy az ebek olyan munkahelyekre valóak elsősorban, ahol sok a stressz és többször kell túlóráznia a dolgozóknak. Ha olyan helyen dolgozik, ahol be lehet vinni a házi kedvencét, akkor jó ötlet lehet beszerezni olyat kiegészítőket, melyek segítik majd a kutyust és Önt is. Tekintse meg az Allateledelshop.hu széles kutyafekhely, illetve kutyatáp kínálatát és tegyen róla, hogy kutyusa is jól érezze magát az irodában!

Előző cikkünkben a gyakori nyomtató problémákról és megoldásukról írtunk.