Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

Csomagoló fólia

Rendezés:
Nézet:

A stretch fólia, más néven nyújtható fólia, egy rendkívül rugalmas, öntapadó csomagolóanyag, amelyet főként termékek raklapra való rögzítésére és csomagolására használnak a logisztikában és szállítás során. Ez a fólia leggyakrabban lineáris alacsony sűrűségű polietilénből (LLDPE - Linear Low-Density Polyethylene) készül, amely hozzáadott adalékanyagokkal kombinálva biztosítja a fólia nyújthatóságát, rugalmasságát és ellenálló képességét.

A stretch fólia használata során a fóliát a raklap köré tekerik, amely feszességet és stabilitást ad a rakománynak, így megakadályozva annak szétesését vagy sérülését a szállítás során. A fólia öntapadó tulajdonságainak köszönhetően könnyen tapad a csomagolt termékekhez, de nem hagy maradványokat azok felületén.

A stretch fólia előnyei közé tartozik:

  1. Rugalmas alkalmazhatóság: Különböző méretű és alakú rakományokhoz egyaránt használható, mivel a fólia nagyon rugalmas és könnyen formálható.
  2. Védelem a külső hatásokkal szemben: Megvédi a csomagolt termékeket a por, szennyeződés, nedvesség és egyéb külső hatásokkal szemben.
  3. Költséghatékonyság: A stretch fólia használata csökkentheti a csomagolási költségeket, mivel kevésbé igényel más csomagolóanyagokat, például dobozokat vagy ragasztószalagokat.
  4. Recirkulálhatóság: Sok stretch fólia újrahasznosítható, ami csökkenti a környezeti terhelést.
  5. Biztonság: Stabilizálja a rakományt, így csökkenti a balesetek és a sérülések kockázatát a szállítás és raktározás során.

Összességében a stretch fólia egy rendkívül hatékony és sokoldalú csomagolási megoldás, amelyet széles körben használnak különböző iparágakban a termékek védelme és stabil szállítása érdekében.