Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

Marker, filc, rostirón

Az alkoholos filctollak olyan speciális filctollak, amelyek alkohol alapú tintával vannak feltöltve. Az alkoholos tinta gyorsan szárad, és rendkívül pigmentált, így az alkoholos filctollak nagyon népszerűek a grafikai tervezők, illusztrátorok és művészek körében.

Az alkoholos filctollakat először a 80-as években fejlesztették ki, és azóta számos gyártó és márka fejlesztett ki saját verzióit. Az alkoholos tinta jól működik fém, műanyag, üveg és más nem porózus felületeken. Az alkoholos tinta általában rendkívül tartós, és nem kopik le, így az alkoholos filctollakat gyakran használják jelölésekre, címkézésre és ajándékcsomagolásra.

Az alkoholos filctollak különböző színekben és méretekben kaphatók, és vannak olyanok, amelyek vízállóak, így jól használhatók kültéren is.

Rendezés:
Nézet:

Dekormarker

 • Felhasználás: Dekoratív célú írásra és rajzolásra használják, például üdvözlőkártyákon, scrapbook oldalakon vagy más kézműves projekteken. A dekormarkerek széles színválasztékban és különböző hegyvastagságokban kaphatók.
 • Tulajdonságok: Gyakran tartalmaznak fényes, metál vagy glitteres pigmenteket, amelyek különleges hatást kölcsönöznek az alkotásoknak.

Filchart Marker

 • Felhasználás: Prezentációk és diagramok készítésére használják filctáblákon vagy flipchart papíron. Ideálisak csoportos megbeszélésekre, ahol a vizuális segítség elősegíti a kommunikációt.
 • Tulajdonságok: Általában szagtalan, víz alapú tintával rendelkeznek, és nem áznak át a papíron. A hegyük lehet vastagabb, ami lehetővé teszi a jól látható, vastag vonalak húzását.

Lakkmarker

 • Felhasználás: Fényes, lakk-szerű bevonatot hagyva használják különböző felületeken, mint például üvegen, fémeken, műanyagon és kerámián. Alkalmasak művészeti projektekre, ipari jelölésekre és otthoni dekorációra.
 • Tulajdonságok: A lakkmarkerek általában olaj alapú tintát használnak, amely vízálló és kopásálló bevonatot képez.

Permanent Marker

 • Felhasználás: Állandó jelölésre használják különböző felületeken, mint például papíron, kartonon, fában, műanyagban és fémekben. Gyakran használják ipari jelölésre, raktározásra és személyes tárgyak azonosítására.
 • Tulajdonságok: Olaj alapú vagy alkohol alapú tintát tartalmaznak, ami gyorsan szárad és vízálló, kopásálló bevonatot képez.

Textil Marker

 • Felhasználás: Textilfelületeken, mint például pólókon, zászlókon és vászontáskákon való rajzolásra és írásra használják. Alkalmasak ruházati cikkek egyedi dekorálására vagy textilművészeti projektekre.
 • Tulajdonságok: Speciális, mosásálló tintával rendelkeznek, ami nem mosódik ki a textilből. A legjobb eredmény érdekében gyakran vasalással rögzítik a tintát.

Táblamarker

 • Felhasználás: Fehértáblákon való írásra és rajzolásra használják, amelyeket oktatási intézményekben, irodákban és üzleti megbeszéléseken használnak. A táblamarkerekkel írt szöveg vagy rajz könnyen eltávolítható egy száraz törlőkendővel vagy szivaccsal.
 • Tulajdonságok: Általában szagtalan, alkohol alapú tintát tartalmaznak, ami gyorsan szárad és nem hagy maradandó nyomot a táblán.

Minden marker típusnak megvan a maga specifikus célja és alkalmazási területe, és a választás a felhasználás módjától függ.