Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

Infrafűtési megoldások az irodában!

Az infrapanelekkel való fűtés infrasugárzással történik, ami tökéletes megoldást jelent lakások, családi házak, üzletek és irodák számára. A fűtés működési elvének a lényege, hogy az infrapanel átalakítja az elektromos energiát infravörös sugárzássá, ami az emberi szervezetre nézve is kiváló hatást gyakorol. Ez a technika eredetileg az űrállomások fűtésére készült, de napjainkban már bárki részére könnyen elérhető. A hagyományos fűtéssel szemben az infrapanelek nem a levegőt melegítik, hanem a környezetükben található tárgyakat. A helyiség bármely pontján megmérjük a hőmérsékletet látni fogjuk, hogy mindenhol ugyanannyi. Ez bizonyítja azt a tényt, hogy az infrafűtés egyenletes hőmérsékletet biztosít. Rendkívül egyszerűen felszerelhető, nem igényel szaktudást és egyáltalán nem foglal el nagy helyet.

Statisztikai megállapítások szerint a világ energia ellátásának 40 %-át az irodák emésztik fel, aminek legnagyobb hányadát a fűtés teszi ki. Az infrafűtéssel nem csak energia takarítható meg, de a fűtésre fordított költségek is jelentős mértékben csökkenni fognak. Az infrapanel az irodában dolgozó allergiásokra is kedvezően hat, mivel a levegőben nem keverednek majd a különféle allergén anyagok, szennyeződések és baktériumok, amelyek irritációt okoznak, ezáltal a munkát is hatékonyan tudják elvégezni.

 

Egy irodában hova lehet tenni az infrapaneleket?

Az irodákban a legjobb, ha az asztalok alá helyezik fel a paneleket, hiszen erejüket tekintve külön-külön szabályozhatóak, így az alkalmazottaknak azt a hőérzetet biztosítják, ami igényeiknek a legmegfelelőbb. A rendszer mindössze 100-150 W áramot fogyaszt, tehát roppant gazdaságos.

Egy irodában az is fontos szempont, hogy minél több hely álljon rendelkezésre, ezért nem igazán jó, ha bizonyos dolgok, tárgyak túl sokat foglalnak el. Az infrapanelekről elmondható, hogy roppant helytakarékosak, felszerelhetőek akár a mennyezetre vagy falra, de lehetnek álló helyzetben is.

Rengeteg irodaházban a bejárat közvetlen közelében található a recepció, és az ott dolgozókra minden ajtónyitásnál beáramlik télen a hideg levegő, aminek köszönhetően nagyon könnyen megfázhatnak és kieshetnek a munkából, de a hidegben feladatukat sem tudják teljes odaadással ellátni. Sok helyen úgy oldják meg, hogy elektromos hősugárzókat tesznek köréjük, amelyeket beállítanak a pult mögé. Ezeknek a hátránya, hogy nagyon sokat fogyasztanak, és felettébb tűzveszélyesek.

Nem utolsó sorban meg kell említenünk, hogy a panelek igényes külsejének köszönhetően kiváló dizájn elemként mutatnak egy modern kialakítású környezetben, és exkluzív megjelenést biztosítanak.