Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

Az eredeti és az utángyártott nyomtatókellékek közötti különbségek

Sokan nem tudják a két kifejezés közötti különbségeket, és még többen szokták összekeverni az utángyártott fogalmát az újragyártottéval. Ezen cikkünk azért készült, hogy tisztázzuk ezeket a kifejezéseket, és hogy biztosíthassuk róla, hogy kiváló minőségű utángyártott tonereket forgalmazunk.

A lézernyomtató felépítése és működése bonyolultabb, mint a tintasugaras nyomtatóké, ezért is drágábbak a nyomtatók és a tonerek is.

A leglényegesebb különbségek a két nyomtatótípus között:

A lézernyomtató:

  • nagyon gyorsan nyomtat (akár 200 oldalt percenként)
  • tiszta, szép nyomatot készít szöveges dokumentumok esetén
  • akár több, mint 1000 oldalt is lehet nyomtatni egy tonerrel
  • drágább, mint a tintasugaras a technológia bonyolultsága miatt

A tintasugaras nyomtató:

  • lassabban nyomtat, mint a lézernyomtató
  • szebb színes fényképeket készít, főleg, ha fotókat nyomtatunk
  • olcsóbb, mint a lézer, de kevesebbszer is tudunk vele nyomtatni

Azért írtuk le ezt Önnek, hogy ne legyen annyira elveszve a két kifejezés között. Nagy általánosságban, ha szöveges nyomatokat szeretnénk készíteni, arra jobb a lézernyomtató, ha viszont képeket/fotókat is nyomtatnánk, akkor a tintasugaras nyomtató a megfelelőbb megoldás.

A nyomtatónkból ki fog fogyni előbb-utóbb a tonerpor, ezért gondoskodnunk kell az utánpótlásról. Ön egyből arra gondol, hogy az eredeti biztos a legjobb. Előfordulhat, hogy az eredeti, vagyis a hivatalos gyártó által készített toner a jobb megoldás. Sok esetben, viszont az utángyártott minősége megegyezik az eredeti toneréval.

De, mi is az az utángyártott?

Az utángyártott kifejezés nagyon egyszerű, a toner gyártását, nem az eredeti gyártó, hanem egy külső cég végezte el. Természetesen be vannak tartva a tonerrel szemben támasztott elvárások, szabályok, melyet a hivatalos gyártó és a piacot felügyelő szervezetek szabtak meg az eredeti tonerekkel szemben. Ilyen egyszerű a két fogalom közötti különbség, az eredeti tonert a hivatalos gyártó állítja elő, az utángyártottat pedig egy másik cég. Mivel az utángyártott toner az eredeti mintája alapján készül, sokkal költséghatékonyabban tudják előállítani, ezért olcsóbbak az utángyártott termékek. Bizonyított tény, hogy rengeteg esetben, az eredeti toner még ki sem ürült teljesen, de már jelez, hogy cserére szorul. Ez azért van, mert a nyomtató és toner gyártók nem a nyomtatók értékesítésével szerzik a legnagyobb hasznot, hanem a tonerek/tintapatronok eladásával. Az utángyártott tonernél ilyen nem fog előfordulni.

A Best-Toner-nél csak kiváló minőségű és többször ellenőrzött utángyártott tonerekkel és tintapatronokkal dolgozunk. Ha tőlünk vásárol, nem lesz problémája a nyomtatás minőségével, láthatóságával. Célunk, hogy minden igényt ki tudjunk elégíteni, ezért hatalmas kínálattal rendelkezünk, nálunk biztosan megtalálja kedvenc nyomtatója költséghatékony feltöltését. Az utángyártott toner, vagy utángyártott tintapatron a lehető legjobb választás, ha fel szeretné tölteni lézernyomtatóját, illetve tintasugaras nyomtatóját úgyhogy ne habozzon, kattintson a linkre, és válogasson kedvére!

Ismeri az Epson márkát? Ha nem annyira, akkor írtunk Önnek egy cikket a márka jellemzőiről és előnyeiről!