Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

DTF nyomtatási technológia

A közvetlen fóliára nyomtatás egy egyedülálló nyomtatási technológia, amely magában foglalja a minták speciális fóliákra történő nyomtatását, amelyeket ruhákra helyeznek át. A DTF-nyomtatás egy hőátadási folyamat, amely a hagyományos szitanyomatokhoz képest hosszú ideig tart. Az alábbiakban öt olyan dolgot tárgyalunk, amelyeket tudnia kell a DTF technológiáról, mielőtt bevezetné vállalkozásában.

DTF nyomtatási technológia

1. A minőségi felszerelés elengedhetetlen

Ha van egy nyomdai vállalkozása, akkor már tudja, hogy munkája minősége csak annyira jó, mint a nyomtatói és tintái. Ez még inkább igaz, ha DTF-nyomtatásról van szó. Más hőátadási folyamatokhoz hasonlóan itt is fontos, hogy minőségi nyomtatóba és hőprésbe fektessen az optimális eredmény érdekében. Kiváló minőségű tintákra is szükség van ahhoz, hogy a nyomtatófej ne tömődjön el. Olyan tintákat ajánlunk, amelyek kizárólag DTF-nyomtatáshoz készültek.

2. Nem minden PET-fólia alkalmas

A DTF-nyomtatáshoz PET-fólia szükséges, de ez nem jelenti azt, hogy minden típusú PET-fólia alkalmas a DTF-eljáráshoz. A legjobb eredmény érdekében válasszon nyomtatható, kétoldalas hidegen lehúzható fóliát. A gyengébb minőségű, kezeletlen fóliák olcsóbbak lehetnek, de egyszerűen nem felelnek meg a kétoldalas hidegen lehúzható fóliák teljesítményének – elmaszatolódnak, nem fogadják el a ragasztót, vagy tönkretehetik a ruhadarabot. A hidegen lehúzható fóliát speciálisan kezelték, hogy ellenálljon a hőprés magas hőmérsékletének és nyomásának; minden asztali és nagyformátumú nyomtatóval is kompatibilis.

3. Okosan válasszon ragasztót

A hidegen lehúzható fóliára történő nyomtatás nem vihető át közvetlenül a ruhára. Ehelyett ragasztót kell használni, hogy a kép tapadjon az anyaghoz.

4. A szövet nem igényel DTF technológiával végzett előkezelést

A DTF-nyomtatás egyik előnye, hogy a ruhák nem igényelnek semmilyen előkezelést ahhoz, hogy elfogadják az átvitelt. Ez egyszerűsítheti a műveleteket, és potenciálisan csökkentheti költségeit. Összességében a DTF nyomtatási folyamat gyorsabb és kevesebb munkát igényel, mint a DTG nyomtatás.

5. A DTF nyomtatás nagyobb sokoldalúságot kínál

Ha közvetlenül textilre nyomtat, a lehetőségei korlátozottak. A DTF sokkal nagyobb rugalmasságot biztosít, mivel számos szövetre nyomtathat, beleértve a pamutot, poliésztert, műselymet, nejlont, selyemet, bőrt stb.