Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

A leggyakoribb nyomtatókellék márkák – HP

Hewlett Packard. A világ jelenlegi legnagyobb és legismertebb IT cége. 1939-ben alapította William Redington Hewlett és David Packard a Kalifronia állambeli Palo Alto-ban. A kezdetekben a legnagyobb sikerük a HP200A nevezetű precíziós audió oszcillátor volt, azóta pedig, sikert sikerre halmoznak. Számítógép és nyomtató gyártásban az élen járnak, de foglalkoznak még perifériákkal, szoftverekkel. Valószínűleg már találkozott HP nyomtatóval, melyekből tintapatronnal és tonerrel operáló készülékek is megtalálhatóak a piacon. Jelen cikkünkben a tonerekkel működő HP lézernyomtatókat fogjuk bemutatni, legfontosabb előnyüket és hátrányukat kitárgyalni.

Leggyakoribb nyomtatókellék gyártók - Hewlett-Packard

A HP lézernyomtatók előnyei-hátrányai

Mivel a HP a világ egyik legsikeresebb cége, így rengeteg erőforrás jut a nyomtatókra és tonerekre. Hatalmas kínálatból válogathatunk, minden árkategóriában találunk HP nyomtatót. A cég nagyon jó „support”-al rendelkezik, vagyis az ügyfél kommunikációjuk kiemelkedő, gyorsan válaszolnak az e-mailekre, és próbálják a fennálló problémát minél gyorsabban megoldani. Ezért, ha problémánk, vagy kérdésünk lenne, nyugodtan írjunk az ügyfélszolgálatuknak, vagy hívjuk őket. 

A HP lézernyomtatók előnyei:

  • Hatalmas kínálat: Minden árkategóriában megtalálhatunk egy HP nyomtatót, legyen az alsó, közép, vagy felső kategória. Ha meglátogatja a HP hivatalos weboldalát, akkor mindegyik nyomtatóról elolvashatja a jellemzőket és a specifikációt. A széles kínálat miatt, rengeteg lehetőségünk van megtalálni a legmegfelelőbb lézernyomtatót.
  • Minőségi toner: A lézernyomtatók nagy előnye, hogy sokkal több lap nyomtatására alkalmasak, mint a tintapatronos társaik. Ez a tonerkazettának köszönhető, mivel itt lézer technológiával visszük fel a nyomatot a papírra. Ezzel a módszerrel rengeteg, akár ezernél is több lapot tudunk kinyomtatni. Az alacsonyabb árkategóriás lézernyomtatók, csak fekete-fehérben képesek nyomtatni, a borsosabb árcédulával rendelkezők, képesek színeset is. 
  • Kiváló szövegnyomtatásra: Ha irodában dolgozunk, és sok szöveges dokumentumot szeretnénk nyomtatni, akkor a legjobb megoldás a lézernyomtató. Sokkal költséghatékonyabb, mint a tintapatron, tiszta és könnyen olvasható lesz a dokumentum, nem fog elmosódni. Fényképek nyomtatására a tintapatronos nyomtató az alkalmasabb, mivel részletgazdagabb képeket készíthetünk velük, de a lézernyomtatóval is képesek vagyunk szép képek nyomtatására.
  • Hosszú ideig működik: Egy tonerkazetta rengeteg dokumentum nyomtatására alkalmas, de lehet, hogy nem használjuk egy darabig. Ilyenkor egy tintapatronos nyomtató be szokott száradni, ezért tisztítást igényel. Egy lézernyomtatónál nem lesz ilyen problémánk, mivel teljesen más technológián alapszik, a tonerpor pedig nem tud beszáradni, Úgyhogy, ha előfordulnak több napos, vagy akár hetes kihagyások, akkor biztos lehet benne, hogy a lézernyomtató ugyanúgy fog működni, mint a leállás előtt.


A HP lézernyomtatók hátrányai:

  • Borsosabb az ára: Egy lézernyomtató általában kicsit drágább, mint egy tintapatronnal operáló nyomtató. Ez a bonyolultabb technológiának köszönhető, a tonerkazetta is drágább, mint a tintapatron, de cserébe sokkal megbízhatóbb és tovább is tart. A kicsit magasabb ár ellenére, sokkal jobban ajánlott egy lézernyomtató beszerzése az irodába, mint egy tintasugaras nyomtató, mivel hosszabb távon költséghatékonyabb. 
  • Rosszabb minőségű fényképnyomtatás: Mint már írtuk, egy lézernyomtató nem a fénykép nyomtatásra lett kitalálva. A technológiából adódóan nem tud olyan pontos képet alkotni, mint egy tintasugaras nyomtató. Ha fényképeket szeretnénk nyomtatni, akkor egy tintasugaras nyomtató jobb  választás, mint a lézer.

Ahogy látja, a hátrányok eltörpülne az előnyök mellett. Ha az irodában, vagy otthon leginkább dokumentumokat szeretnénk nyomtatni, és kevesebb fényképet, akkor mindenképpen egy lézernyomtató beszerzése az ajánlott. Kicsit magasabb ára ellenére, hosszú távon észrevehetően több megtakarított pénzünk marad. Reméljük meg tudtuk győzni, hogy egy HP lézernyomtató a lehető legjobb választás, mivel a piacon fellelhető nyomtatók közül, ennek a márkának az egyik legkedvezőbb az árcédulája.

Miért használjon utánagyártott nyomtatókelléket?

Már csak a tonerről kell gondoskodnia, mivel előbb-utóbb ki fog fogyni. Vásárolhat eredeti HP tonert, de ennek sokkal borsosabb az ára, mint egy utángyártott tonernek. Az utángyártott tonerek ugyan úgy készülnek, mint az eredetiek, de nem a hivatalos gyártó által. Ezért a minőség ugyan olyan lesz, de az ára sokkal kedvezőbb ezeknek a tonerkazettáknak. Mi a Best-Toner-nél arra törekszünk, hogy minden vevő igénye a lehető legjobban ki legyen szolgálva, ezért hatalmas utángyártott toner készlettel rendelkezünk. HP utángyártott toner készletünk is hatalmas, ezért biztosak vagyunk benne, hogy meg fogja találni, a lézernyomtatójához illő tonerkazettát. Ha pedig tintasugaras nyomtatóval rendelkezik, akkor tekintse meg utángyártott tintapatron kínálatunkat!

A biztonságtechnika rendkívül fontos, ha megfelelően szeretnénk védeni irodánkat. Olvassa el, miként tehetjük ezt meg!