Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

Biztonságtechnikai megoldások nyomtatáshoz, munkavégzéshez

A nyomtatás ma már megszokott és mindennapi részét képezi életünknek. Szinte bármiről nyomtathatunk képet vagy szöveget. Ez otthoni felhasználás esetén könnyen nyomon követhető, de irodai körülmények között már kissé nehezebb. De van megoldás! Különféle biztonsági rendszerek léteznek, melyek elsősorban a normál munkamenetet képesek biztosítani, ellenőrizni.


A beléptető rendszer

Elsősorban komolyabb irodákban bevett szokás, hogy nem csak a főbejáratnál alkalmazzák, de a nyomtató vagy fénymásoló szoba szintén előre meghatározott jogosultságokkal engedi át a személyeket. Sok esetben egy egyszerű számkódos vagy kártyás, de akár ujjlenyomat azonosítós beléptető rendszert szerelnek a nyomtató-szoba bejáratához. Ez a biztonságtechnikai rendszer garantálja, hogy csak azok a munkatársak férnek az erőforrásokhoz, melyeknek tényleg szükséges.


A beléptető rendszer képes nem csak megbízhatóan szabályozni, de tökéletesen nyomom követhetővé tenni a folyamatokat. Minden egyes esemény ugyanis azonnal rögzítésre kerül a központi számítógépen. A beléptető rendszer eltárolja a jogosult azonosítóját és a be-, illetve kilépés pontos idejét. Az eltárolt információkról természetesen kimutatások és ellenőrzések is készíthetők.

Kártyás beléptető rendszer a nyomtatók védelméért Ujjlenyomat olvasó, a kivételes biztonságért

A biztonsági kamera rendszer

Ugyancsak az iroda biztonságát növelheti, ha kiépítünk egy másik biztonságtechnikai megoldást, a kamera rendszert. Ezzel nem csak a nyomtatásokat, de minden történést képesek vagyunk nyomon követni, rögzíteni, dokumentálni. A biztonsági kamera rendszer az a munkatárs, aki soha nem fárad el, soha nem kér fizetésemelést, mégis folyamatosan képes dolgozni, figyelni.

A modern biztonsági kamerák műszaki paraméterei sokszorosan meghaladják a néhány évvel ezelőtti megoldásokat. Szinte alapnak tekinthető a 2 megapixeles Full HD felbontású rendszer. Ennek köszönhető, hogy a rögzített felvételeken jól látszódik minden apró fontos részlete A kamerákba épített infravetőknek hála, korom sötétben is kiváló képet nyújtanak. A biztonsági kamera rendszer által közvetített felvételek megtekinthetők akár több száz méterrel arrébb, de internetes hozzáférés esetén akár a világ másik végéből is. Egy megfelelő rögzítővel párosítva pedig a felvételek eltárolhatók és igény esetén visszanézhetőek, exportálhatóak.
Az otthoni vagy irodai nyomtatás egyszerű feladat, de rajtunk áll, hogy ez, és a többi folyamat egyaránt biztonságos legyen. A különféle biztonságtechnikai megoldások – mint a beléptető rendszer vagy a biztonsági kamera –garantálják, hogy minden a lehető legnagyobb rendben zajlik, vagy ha mégsem, hát gyorsan kiderül a turpisság.

Kamera, hogy semmi sem maradjon észrevétlen  Hogyan működik a kamerarendszer és egyéb biztonságtechnikai eszközök?

A megfelelő védelem mellett, fontos, hogy a hatékony hűtésről is gondoskodjunk! Olvassa el cikkünket, hogy miként is érdemes irodánkat lehűteni!

Ha pedig utángyártott toner és utángyártott tintapatron kínálatunk érdekli, akkor azokat is könnyedén beszerezheti webáruházunkból!