Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

Az UV nyomtatásról röviden

Az UV nyomtatás olyan eljárás, amely lehetővé teszi a digitális képek és szövegek nyomtatását különféle anyagokra, mint például fa, üveg, műanyag, textil és még sok más. Az UV nyomtatásnak számos előnye van, köztük a nagy pontosság, a széles színválaszték és a tartósság.

Az UV nyomtatásról röviden

Az UV nyomtatók működése

Az UV nyomtatókban az UV-sugárzás segítségével gyógyuló festékek használata jellemző. Az UV-sugárzásnak köszönhetően a festék szinte azonnal megszárad, amikor az anyagra kerül, így nincs szükség hosszú száradási időre. A festékek keményítődése és az anyagra való felvitele közötti reakció során az UV lámpa által kibocsátott sugárzás aktiválja a festékben lévő fotoinitiatort. Ezután a festék keményedik és szilárdan rögzül az anyag felületére.

Az UV nyomtatás előnyei

Az UV nyomtatás számos előnnyel jár. Elsődleges előnye az, hogy az UV nyomtatók lehetővé teszik a nyomtatást olyan anyagokra is, amelyek hagyományosan nem nyomtathatók. Az UV nyomtatás lehetővé teszi a nyomtatását olyan kemény anyagokra, mint a fém, a fa, a kerámia és az üveg.

Második előnye az, hogy az UV nyomtatás magas pontossággal dolgozik. Az UV nyomtatás lehetővé teszi a nyomtatását akár 1440 dpi felbontással is. Ez azt jelenti, hogy a készített nyomatok nagyon részletesek és élesek lehetnek.

Harmadik előnye, hogy az UV nyomtatás széles színválasztékot kínál. Az UV nyomtatás lehetővé teszi a nyomtatását számos színben, beleértve a metálszíneket és a neon színeket is.

Negyedik előnye az, hogy az UV nyomtatás nagyon tartós eredményeket produkál. Az UV festékek nagyon ellenállóak a karcokkal és az UV-sugárzásnak kitett felületekkel szemben, így a nyomatok hosszú élettartamúak és szinte elhasználódás nélküliek.

Ezeknek a nyomtatóknak a karbantartásához ajánljuk tisztító pálcáinkat. Nézzen be hozzánk vásároljon még ma!