Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

Az amatőr és a profi fotózás nyomában

A fotós szakma összetett, számtalan szempontot figyelembe kell vennie a szakembernek, ráadásul a profi képek készítéséhez rengeteg felszerelésre van szüksége. Sokan a munkájuk mellett hobbiból fotóznak, de vannak, akik teljes állásban ezzel foglalkoznak és így keresik meg a betevőjüket. A fotózás szerelmesinek a szakma valódi önkifejezési lehetőséget jelent. A profik nem feltétlenül jobbak az amatőr fotósoknál, a fő különbség az, hogy ők ebből élnek.

profi fotózás

Milyen területek vannak a szakmán belül?

A fotós szakmában több területet is megkülönböztetünk, vannak külön esküvői fotósok, tárgyfotósok, épületfotósok, természetfotósok és divatfotósok. Ők elsősorban üzleti jelleggel látják el feladataikat, a fő céljuk a profitszerzés, na és persze a minőségi képek készítése, hogy ügyfeleik maximálisan elégedettek legyenek.

A fotóművészek eladják az általuk megörökített képeket

Egy profi fotós felszerelése jellemzően összetettebb, mint a hobbifotósoké, hiszen gyorsan és magas technikai színvonalon kell végezze munkáját. (Profi fotós Budapesten és vidéken is rengeteg van, válasszunk jó referenciákkal rendelkező, nagy tapasztalattal bíró fotóst!) A fotó nyomtatás is a feladatai közé tartozik, de ezt akár ki is szervezheti, a képek szerkesztését viszont ő végzi el. A profik többnyire fénymérővel is rendelkeznek, az amatőrök az eszközt számolással, próbafelvételekkel vagy hisztogrammok nézegetésével helyettesíthetik, így kitapasztalhatják az ideális helyzetet. A profiknak, az idejük tekintetében jobban megéri, ha megvásárolják. A hivatásos fotósok már eleve rendelkeznek kidolgozott beállításokkal, képkivágásokkal, ezeket rövid idő alatt képesek összerakni, végül alkalmazni.

A lényeg a profik és az amatőrök között az, hogy aki teljes állásban ezt űzi, annak minden eshetőségben jó képet kell készítenie, a hobbifotósok pedig vagy rosszat csinálnak vagy fantasztikusat.